Utbildning

Vi erbjuder både grundutbildningskurser inom byggteknik och energisystem och forskarutbildning med inriktning mot byggteknik och byggd miljö.

Grundutbildning

Hos oss kan du läsa kurser i byggnadsprojektering, byggnadsfysik, energieffektivisering i byggnader, solenergi, fjärrvärmesystem och urbana energisystem. Du kan även göra ditt examensarbete hos oss. 

Har du frågor om våra kurser eller de program där du läser dem är du välkommen att kontakta institutionens kursadministratör och studievägledare.

Examensarbete

Är du intresserad av att skriva ditt examensarbete inom vårat område? Vi ställer gärna upp med handledning och ämnesgranskning inom våra expertområden. Vill du göra arbetet hos oss kan du läsa om våra forskningsprojekt och se vad som intresserar dig. Kontakta ansvarig forskare med en förfrågan.
Här kan du se en lista på utförda examensarbeten vid avdelningen.

Forskarutbildning

Vi erbjuder forskarutbildning inom ämnet teknisk fysik med inriktning mot byggteknik och byggd miljö (länk till ämnesstudieplan i pdf). Inom inriktningen mot byggteknik och byggd miljö kan du studera utformning, konstruktion och förvaltning av den byggda miljön, från byggnadskomponenter till hela städer, och den byggda miljöns tekniska system, till exempel energi- och infrastruktursystem.

Bli doktorand inom byggteknik och byggd miljö

Om du vill bli doktorand vid avdelningen söker du en utannonserad doktorandtjänst, som publiceras bland institutionens lediga tjänster. För mer information om ämnesinriktningen, kontakta professor Joakim Widén. Läs mer om forskarutbildningen vid institutionen och hur du ansöker till forskarutbildning på institutionens sida om forskarutbildning.

Forskarutbildningskurser

Inom inriktningen mot byggteknik och byggd miljö erbjuds för tillfället följande ämnesspecifika forskarutbildningskurser:

Tre av våra doktorander delar med sig av sina erfarenheter 

Läs intervjuer med tre av våra doktorander nedan som berättar om hur det är att vara doktorand, vad de forskar om, sina framtidsplaner och tips till blivande doktorander.

FÖRSVARADE DOKTORSAVHANDLINGAR

Senast uppdaterad: 2022-04-05