Utbildning

Undervisa hos oss

Vill du undervisa inom byggteknik och byggd miljö? Vi söker allt från erfarna lärare till studentassistenter.

Vi erbjuder både grundutbildningskurser inom byggteknik och energisystem och forskarutbildning med inriktning mot byggteknik och byggd miljö.

Hos oss kan du läsa kurser i byggnadsprojektering, byggnadsfysik, energieffektivisering i byggnader, solenergi, fjärrvärmesystem och urbana energisystem. Du kan även göra ditt examensarbete hos oss. Vi ställer gärna upp med handledning och ämnesgranskning inom våra expertområden.

Vi söker också både timanställda lärare och studentassistenter. Hör gärna av dig om du är intresserad av att jobba med undervisning hos oss!

Grundutbildning

Vi ger kurser i byggnadsprojektering, byggnadsfysik, energieffektivisering i byggnader, solenergi, fjärrvärmesystem och urbana energisystem. De flesta av dessa ges inom Högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik, civilingenjörsprogrammen Energisystem och System i teknik och samhälle, samt Masterprogrammet i Energiteknik.

Forskarutbildning

Vi erbjuder forskarutbildning inom ämnet Teknisk fysik med inriktning mot byggteknik och byggd miljö. Inom inriktningen mot byggteknik och byggd miljö kan du studera utformning, konstruktion och förvaltning av den byggda miljön, från byggnadskomponenter till hela städer, och den byggda miljöns tekniska system, till exempel energi- och infrastruktursystem.

Bli doktorand inom byggteknik och byggd miljö

Om du vill bli doktorand vid avdelningen söker du en utannonserad doktorandtjänst, som publiceras bland institutionens lediga tjänster. För mer information om ämnesinriktningen, kontakta professor Joakim Widén. Läs mer om forskarutbildningen vid institutionen och hur du ansöker till forskarutbildning på institutionens sida om forskarutbildning.

Forskarutbildningskurser

Inom inriktningen mot byggteknik och byggd miljö erbjuds för tillfället följande ämnesspecifika forskarutbildningskurser:

Senast uppdaterad: 2021-02-16