Entreprenörskolan inbjuden till Härnösand!

2020-01-09

Den 3:e mars åker Entreprenörskolan till Härnösand, inbjuden av lokala teknikföretag för studiebesök på företag och informella samtal med VD:ar, som vill dela med sig av sin "tysta kunskap" om att driva företag.

Pressrelease om vårt besök i Härnösand:

PRESSRELEASE

Höga Kusten Industrigrupp har inlett ett samarbete för att rekrytera ingenjörer, och nu kommer de första studenterna på besök. Gästerna från Entreprenörsskolan vid Uppsala Universitet får en heldag med besök på industriföretag både i Härnösand och Kramfors.

– Grundtanken är att studenterna ska få personlig kontakt med chefer i företagen och en inblick i den ”tysta kunskap” om arbetslivet som de har, berättar Mia Wester, projektledare.

Heldagskonferensen den 3 mars är en del av Höga Kusten Industrigrupps rekryteringsprojektet Tillväxt Höga Kusten som ska leda till att nyutexaminerade ingenjörer väljer att börja arbeta på teknik- och industriföretag i regionen.

– Vi söker hela tiden ny kompetens. Genom samverkan kan vi företag göra det mer attraktivt att ta sitt första jobb på ett av våra industriföretag, säger Malte Frisk, vd på Logosol i Härnösand och ordförande i Höga Kustens Industrigrupp.

BAKGRUND

Den 3 mars kommer ett tiotal studenter från Uppsala Universitet till regionen för att träffa teknikföretag. Besöket börjar på Logosol i Härnösand med presentationer och workshops. Efter lunch åker gruppen vidare till Kramfors för studiebesök på Bearbetningscentrum. Eftermiddagen fortsätter på Elpress där det blir både speeddating och diskussioner om attraktionskraft och traineeprogram. Konferensen ingår i rekryteringsprojektet Tillväxt Höga Kusten som leds av Höga Kusten Industrigrupp. Projektet är en förstudie som ska ge konkreta verktyg för hur företag i regionen kan samverka för att hitta teknisk kompetens. Projektet finansieras av Landstinget Västernorrland, av de medverkande företagen samt med arbetsinsatser från Arbetsförmedlingen och näringslivskontoren i Härnösand, Kramfors och Sollefteå.

Höga Kusten Industrigrupp
Teknikföretagen i Höga Kusten har en stark tillväxt och här finns både utmanande teknikjobb och fantastisk natur. Genom att samverka kring rekrytering, finansiering, marknadsföring, utbildning och personalfrågor får företagen utökade resurser, starkare mandat och större nätverk. Arbetet leds av Mia Wester, verksamhetsansvarig, som samordnar aktuella projekt och tar in spetskompetens till uppskattade medlemsträffar. Kontaktperson: Mia Wester, 070-559 44 89, mia.wester@conecti.se

Entreprenörsskolan vid Uppsala Universitet
Entreprenörsskolan är en ettårig avslutande utbildning för personer som läser ett tekniskt eller naturvetenskapligt program på masternivå. Hit söker sig studenter med entreprenöriell anda som vill lära sig om affärsutveckling, ledarskap, affärsjuridik och marknadsanalys.
Kontaktperson: Ulrika Fischer, 070-255 33 31, Ulrika.Persson-Fischier@angstrom.uu.se

Senast uppdaterad: 2021-02-23