Program

Civillingenjörsprogrammet i industriell ekonomi

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi sammanför tre stora kunskapsområden - ekonomi, teknik och datavetenskap. Den breda kompetensen är viktig för att du ska kunna hantera komplexa och utmanande problem i ditt framtida yrkesliv. Du lär dig till exempel att utveckla och leda utvecklingen av nya innovativa produkter, processer och tjänster. Du får även de kunskaper som krävs för att skapa effektiva produktionslösningar och hållbara affärsmodeller.

Läs mer om Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi på universitetets utbildningssida

 

Högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik

Högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik syftar i första hand till att förbereda studenten för arbetsuppgifter med inriktning mot produktionsteknik och produktutveckling. Inom området produktionsteknik ingår arbetssätt och metoder för att stödja en effektiv tillverkning. Produktutveckling omfattar de arbetssätt och metoder som förädlar en idé till fungerande produkt. Utbildningens bredd ger även studenten kompetens för att arbeta med kvalitetsfrågor, inköp och tekniska utredningar.

Läs mer om Högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik på universitetets utbildningssida

 

Masterprogrammet i industriell ledning och innovation

Masterprogrammet i industriell ledning och innovation är skapat för dig som efter en grundexamen i teknik vill fördjupa och bredda din övergripande kunskap om teknik mot innovation, ledarskap och internationella affärer. För att företag ska förbli konkurrenskraftiga och även utmärka sig är det viktigt att ligga i framkant av innovation och affärsutveckling samt att ha ett helhetsperspektiv på teknik, ledarskap och internationella affärer.

Läs mer om Masterprogrammet i industriell ledning och innovation på universitetets utbildningssida

 

Masterprogrammet i industriell analys

Industriella system är grunden för vår moderna värld, och i dag står samhället inför stora utmaningar som kräver att industrin förnyas genom digitalisering. Det är inte minst viktigt för att främja effektivitet, produktivitet och hållbarhet. Därför har man på många håll börjat använda dataanalys och informatik för design, analys, optimering och beslutsfattande i industriella system och processer.

Läs mer om Masterprogrammet i industriell analys på universitetets utbildningssida

 

Entreprenörskolan

Ett avslutande studieprogram för dig som läser ett långt utbildningsprogram inom naturvetenskap och teknik vid Uppsala universitet, med tillfälle att använda dina specialistkunskaper för att driva ett skarpt affärsprojekt från idé till kommersiell verklighet! Låter det intressant?

Läs mer om Entreprenörskolan

Senast uppdaterad: 2021-09-22