Ankomst

Dina första dagar i Uppsala

  • Efter att du formellt har antagits till ditt program får du ett brev med inbjudan till den officiella registreringen (registreringsdagen). Närvaro är i princip obligatorisk eftersom du annars troligen förlorar din plats i programmet eftersom det då kommer att erbjudas till nästa kandidat på väntelistan. Studenter som inte kan delta under registreringen pga starka skäl, och fortfarande vill registreras på programmet, rekommenderas att ta kontakt med studievägledaren före registreringsdagen.
  • Studenter som inte är svenska rekommenderas också att anlända till Uppsala en vecka tidigare för att delta i orienteringsveckan och särskilt i det välkomstprogram som organiseras av Internationella kontoret vid Uppsala universitet för internationella studenter. Detta sparar dig mycket tid och problem med att bli organiserad och bosätta dig i Uppsala. Internationella studenter erbjuds också transport från Stockholms flygplats till Uppsala. Du har möjlighet att gå med i flera guidade turer i Uppsala (under orienteringsveckan). De tar dig med på en promenad runt i staden och visar dig de platser som gör att du kan spara pengar och få en hållbar termin. Loppmarknaden, några begagnade-butiker, Uppsalas klädbibliotek och de billigaste stormarknaderna finns med på listan.
    För mer information, se universitetets centrala sidor för nya studenter, som uppdateras när detaljer om välkomstprogrammet blir tillgängliga.